Home
Renginiai


Europos diena gimnazijoje
Parašė Rima Šimėnienė, Juodupės gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė   

   Gegužės 8 dieną gimnazijoje  buvo minima Europos diena. Renginį pradėjo istorijos mokytoja Rima Šimėnienė, į aktų salę susirinkusiems mokiniams primindama, kad mūsų žemyne, Europoje, daugiau kaip 40 valstybių, iš kurių 27 jau priklauso Europos Sąjungai. Visos  27 ES šalys turi savo gimtadienį - gegužės 9-ąją, mat idėją šią dieną švęsti kaip Europos dieną, 1950 metais iškėlė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Reoberas Šumanas. Lietuvoje Europos diena pradėta švęsti  nuo 2002 metų.

Skaityti daugiau...
 
LIMA suvažiavimas
Parašė Violeta Kriščiūnienė, Robertas Ramanauskas   

 

                                               Spalio 29 d., pirmąją mokinių rudens atostogų dieną, į Vilniaus rotušę susirinko 125 mokytojai iš visos Lietuvos - Alytaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Vilniaus, Vilniaus raj., Molėtų raj. ir kt.

Pirmiausia suvažiavimo dalyvius pasveikino ir gero darbo palinkėjo Vilniaus rotušės valdytojas Jonas Jonynas.

ŠMM pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vyriausias specialistas Rimantas Jokimaitis, sveikindamas suvažiavimo dalyvius, pabrėžė, kad mokytojas dirbdamas susiduria su daugybe iššūkių – tebesitęsiančios reformos, besikeičiančios mokymo programos, vadovėlių gausa... Taip pat jis pabrėžė, kad mokytojui tenka labai atsakingai pasirinkti mokymo priemones, nes ne visos jos yra vienodai vertingos (viešuoju pirkimu perkamos paslaugos, kad ir pigiausios, bet ne visada geriausios). Pranešėjas paragino mokytojus daugiau bendradarbiauti, dalintis gerąja patirtimi, tobulinti užsienio kalbų žinias.

Skaityti daugiau...
 
<< Pradžia < Ankstesnis 11 Sekantis > Pabaiga >>

Puslapis 11 iš 11