Home Renginiai APIE LIETUVOS ISTORIJOS MOKYTOJŲ SUVAŽIAVIMĄ
APIE LIETUVOS ISTORIJOS MOKYTOJŲ SUVAŽIAVIMĄ

 

DSC 6249z-min

2017 m. sausio 6 dieną įvyko Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos delegatų suvažiavimas. Itin šaltą dieną į Vilniaus Žemynos gimnaziją susirinko Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos (LIMA) skyrių delegatai.

Suvažiavimo metu išklausyta LIMA tarybos pirmininkės Žanetos Vaškevičienės ataskaita, kurioje buvo aptarti dvejų prėjusių metų darbai, pasiekimai ir problemos. Suvažiavimo dalyviai išsakė savo nuomonę apie asociacijos darbą ir jo pagerinimo galimybes. Taip pat suvažiavimo metu buvo išklausyta revizijos komisijos ataskaita.

Ypač didelio susidomėjimo sulaukė asociacijos skyriuose vykdomos veiklos analizė. LIMA skyrių pirmininkai, pasakodami apie vykdomą veiklą, sukėlė klausiusių susižavėjimą ir pasiūlymus plėsti gerąją patirtį į aplinkines vietoves ir tampriau bendradarbiauti tarp skyrių.

LIMA suvažiavimas visada gera proga pasidalinti mintimis ir patirtimi. Todėl ypač karštos diskusijos virė prasidėjus darbui grupėse. Svarbiausia diskusijų tema asociacijos gyvavimo ir darbo joje galimybės. Visi delegatai turėjo progą pasakyti nuomonę apie LIMA veiklos galimybes ir komunikacijos tarp skyrių stiprinimą. Suprantama neliko neaptartas istorijos egzamino klausimas, istorijos pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų problematika, pabrėžtas dalykų programų suderinamumo klausimas.

Suvažiavimo metu buvo išrinkta taryba 2017-2019 metų kadencijai:
Žaneta Vaškevičienė – LIMA tarybos pirmininkė
Saulius Jurkevičius – LIMA tarybos pirmininkės pavaduotojas
Robertas Ramanauskas – LIMA tarybos pirmininkės pavaduotojas
Asta Lukšienė – LIMA tarybos sekretorė
Romaldas Navickas – iždininkas

Nariai:
Erikas Gaigalas
Jūratė Jarmalauskienė
Faustas Meškuotis
Vaidas Pamparas
Liucija Pobedinska
Andrius Porutis