Home Renginiai DĖL KO AUKOTŲSI ŠIANDIENOS LIETUVOS DIDVYRIS?
DĖL KO AUKOTŲSI ŠIANDIENOS LIETUVOS DIDVYRIS?

Sausio 13-osios ir Medininkų žudynių aukų 25 metų minėjimui skirtas Lietuvos moksleivių rašinių konkursas

plakatas mazas

     Pernai minėję 25 Nepriklausomybės metines, šiemet lietuviai kviečiami prisiminti Nepriklausomybės aukas 1991 metais, ypač žuvusiuosius Sausio 13-ąją Vilniuje ir Liepos 31-ąją Medininkuose. Vadindami šiuos žmones didvyriais, matome šalia jų nesuskaičiuojamą gretą vyrų ir moterų, pasiaukojusių dėl Lietuvos.

 - Ar didvyrio sąvoka tinkama mūsų laikams? Ar, arba kokių, didvyrių šiandien reikia Lietuvai?

- Ar praeities Lietuvos didvyrių darbai didvyriškais gali būti laikomi ir mūsų šiandien? Galima apsvarstyti partizano Jono Noreikos-Generolo Vėtros, 1941 m. sukilimo organizatoriaus Juozo Brazaičio-Ambrazevičiaus, partizano Antano Kraujelio-Siaubūno ir kitus pavyzdžius.
- Kokia prasmė šiandien aukotis dėl Lietuvos?
- Ar šiandienos Lietuvos didvyriai aukotųsi dėl to paties, dėl ko galvas guldė pirmieji Lietuvos kariuomenės savanoriai, partizanai, Sausio 13-osios aukos? Ar lietuviai, kurie dabar sako, jog gintų Lietuvą, tą Lietuvą įsivaizduoja taip pat, kaip ir anksčiau gyvenę ir dabar mūsų pripažįstami didvyriai?
     Jaunimo sambūris „Pro Patria" šiemet kviečia rašiniu atsakyti į klausimą: „Dėl ko aukotųsi šiandienos Lietuvos didvyris?"
    Tris geriausius rašinius išrinks kompetetinga komisija. Nugalėtojais paskelbtiems rašinių autoriams bus skiriamos vienkartinės skatinamosios stipendijos: I vieta – 100 eurų, II vieta – 75 eurų, III vieta – 50 eurų. Nugalėtojus paskelbsime ir juos apdovanosime iškilmingame Kovo 11-osios minėjimo renginyje Vilniuje.
     Savo rašinius (nuo 500 iki 1000 žodžių) iki 2015 vasario 19 d. siųskite el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai .
     Daugiau informacijos rasite portale propatria.lt arba paspaudę šią nuorodą.