Home
LIMA skyriai


Skyriai PDF Spausdinti El. paštas

Ištrauka iš LIMA Įstatų

 02

Susirinkimo protokolas

Prašymas

Anketa

 
Renginys Marijampolėje PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Andrius Porutis   
Antradienis, 21 Sausis 2014 08:01

   Prasidėjus 2014 metams, sausio 3 d. Marijampolės Sūduvos gimnazijoje susirinko Marijampolės, Kazlų Rūdos, Šakių ir Vilkaviškio mokyklų istorijos mokytojai. Renginyje dalyvavo ir vilniečiai – LIMA tarybos nariai – Saulius Jurkevičius, Faustas Meškuotis bei Andrius Porutis. Susirinkime buvo aptarta Lietuvos Istorijos mokytojų asociacijos veikla, jos augimas, pasidalinta pamąstymais ir nuomonėmis apie istorijos mokymo aktualijas Lietuvos mokyklose. LIMA tarybos pirmininkės pavaduotojas Saulius Jurkevičius supažindino su valstybinio istorijos brandos egzamino vertinimo ypatybėmis, įvairių lygių mokinių gebėjimų aprašais, pateikė nemažai įvairių statistinių duomenų. Susirinkimo dalyviai diskutavo įvairiais klausimais.

   Renginyje buvo nutarta įkurti naują LIMA skyrių Marijampolėje. Marijampolės savivaldybės LIMA skyriaus pirmininke buvo išrinkta Marijampolės Sūduvos gimnazijos mokytoja Vaida Pituškienė, iždininke – Salvinija Šimonėlienė iš J. Totoraičio progimnazijos. Kolegos iš Kazlų Rūdos, Šakių ir Vilkaviškio taip pat ketino negalėjusius į renginį atvykti mokytojus plačiau supažindinti su LIMA veikla bei siekti mūsų organizacijos plėtros savo rajonuose. Džiugu, kad LIMA Marijampolės savivaldybėje pasipildė 11 naujų narių, tikimasi naujų skyrių įkūrimo ir kituose rajonuose

Paskutinį kartą atnaujinta Antradienis, 21 Sausis 2014 08:05
 
Aktyvėja Alytaus istorijos mokytojai
Parašė Asta Lukšienė   


   Aktyvėjanti ir atsinaujinanti istorijos mokytojų bendruomenės veikla džiugina Alytaus istorijos mokytojų asociacijos skyriaus narius. Suvokdami, kad tik vienybėje - stiprybė, Alytaus mokytojai dar praeitą rudenį atnaujino narystę asociacijoje.  

   Balandžio 3 dieną vykusiame susirinkime LIMA Alytaus skyriaus pirmininke buvo išrinkta A.Ramanausko – Vanago gimnazijos istorijos mokytoja Ramutė Volkuvienė, iždininke Vidzgirio pagrindinės mokyklos istorijos mokytoja Asta Truncienė.

   Stebėdami vykstančius pokyčius  LIMA veikloje aktyvūs Alytaus mokytojai tikisi platesnio ir efektyvesnio įvairių  Lietuvos rajonų mokytojų bendradarbiavimo, gerosios patirties sklaidos ir visiems rūpimų klausimų sprendimo. Ramutė Volkuvienė pasidžiaugė, kad skyriaus veikloje noriai ir energingai dalyvauja jauni mokytojai.

   Tikimasi, kad ši LIMA grupė netik aktyviai dirbs, bet ir įkvėps vienytis kitus Dzūkijos mokytojus.

 
LIMA skyrius Biržuose
Parašė Virginija Kalninis   

Biržų rajono istorijos mokytojai nutarė atnaujinti narystę asociacijoje. Balandžio 11 dieną Biržų rajono pagalbos mokiniui, mokytojui ir mokyklai centre negausi mokytojų grupė susirinko pasidalinti savo rūpesčiais ir, atsiliepdami į LIMA tarybos kvietimą, įkūrėme skyrių. Dauguma dalyvių išreiškė nuomonę, kad istorijos mokytojams yra svarbu telktis siekiant bendrų , pasidalinant profesine patirtimi.Mūsų grupė yra negausi, tačiau tikimės sėkmingai atstovauti LIMA organizacijoje.

Skyriaus pirmininke išrinkta Biržų ,,Saulės“ gimnazijos mokytoja Virginija Kalninienė, iždininke Biržų ,,Saulės“ gimnazijos mokytoja Danutė Balčiūnienė.

 
Vilniaus istorikai ruošiasi skrydžiui LIMOS padangėje
Parašė Mindaugas Nefas   

   

   Balandžio 11 d. Vilniaus Antakalnio gimnazijoje vyko Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos (LIMA) Vilniaus miesto skyriaus steigiamasis susirinkimas. Vilniaus miesto istorijos mokytojus savo dainomis sveikino bei džiugino LIMA tarybos narys R. Navickas su pagalbininkais, atlikę nuostabią meninę programą. 

   LIMA skyriaus įsteigimas yra būtinybė, siekiant suburti istorijos mokytojų bendruomenę Vilniuje. Svarbiausi susirinkimo klausimai – skyriaus įsteigimas ir pirmininko rinkimai. Steigiamajame susirinkime dalyvavę mokytojai į skyriaus pirmininko postą iškėlė Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos mokytoją Sonatą Džiavečkaitę ir Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos mokytoją Mindaugą Tamošaitį. Daugumos sprendimu skyriaus pirmininke buvo išrinkta Sonata Džiavečkaitė, kuri vylėsi, jog pavyks suburti Vilniaus miesto istorijos mokytojų bendruomenę.

   Susirinkusių mokytojų siūlymu naujajai Vilniaus miesto skyriaus pirmininkei į pagalbą buvo išrinkti aktyvūs mokytojai - N. Kostinienė (Vilniaus Simono Daukanto gimnazija), E. Šalnienė (Vilniaus savivaldybės Grigiškių „Šviesos“ gimnazija), M. Tamošaitis (Vilniaus Simono Daukanto gimnazija) ir M. Nefas (Vilniaus Radvilų gimnazija). Artimiausiu metu ketinama pasiskirstyti atsakomybės sritimis ir imtis darbo. 

   Naujojo LIMA skyriaus nariai tikisi aktyvaus miesto mokytojų dalyvavimo veikloje, kuris yra naudingas ne tik mokytojams bet visai Lietuvai. Juk puikūs istorikai sukurs puikią mokyklą, o ji savo ruoštu nuostabią mūsų Valstybę. 

 

 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 Sekantis > Pabaiga >>

Puslapis 2 iš 3