Home
Renginiai


KĄ MENA SAUSIO 13-OSIOS NAKTIS PDF Spausdinti El. paštas

          Istorijos mokslas - mokslas apie praeitį, dažnai asocijuojasi su apdulkėjusių knygų puslapiais ir tuo kas buvo taip seniai, taip toli, kad su mumis neturi jokio ryšio. Tai vaizdinys, kuris toks gajus ypač jaunų žmonių tarpe. Tad šiemet minint Sausio įvykių 25-asias metines, nusprendėme padėti mokiniams prisiliesti prie gyvosios istorijos, kuri tokia artima, jautri, gal ir subjektyvi, bet sava ir išgyventa.

Skaityti daugiau...
 
LIETUVOS LAISVĖS GYNIMO 25-ČIO PAMINĖJIMAS VILNIAUS ŽEMYNOS GIMNAZIJOJE PDF Spausdinti El. paštas

         Dar prieš Laisvės gynėjų dienos minėjimą keli Vilniaus Žemynos gimnazijos antrų klasių mokiniai dalyvavo diskusijoje „Ar nepabodo kalbėti apie patriotiškumą?" Su susirinkusiais diskutavo prof. dr. Alfredas Bumblauskas, Vytaras Radzevičius, dr. Jolanta Rimkutė, Dovydas Pancerovas. Pašnekovus kalbino dr. Norbertas Černiauskas. Diskusijoje buvo aptariama kas yra šiandienos patriotas, ar patriotizmas ir pilietiškumas - vienas kitą papildantys ar vienas kitam prieštaraujantys, kaip reiškiasi patriotizmas mene ir kasdienybėje, ar gebama ugdyti patriotus.

Skaityti daugiau...
 
LAISVĖS GYNĖJŲ DIENOS MINĖJIMAS ANYKŠČIŲ A. BARANAUSKO PAGRINDINĖJE MOKYKLOJE PDF Spausdinti El. paštas

      Ankstų rytą Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos bendruomenė susirinko mokyklos kieme ir dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „Atmintis gyva, nes liudija" Visi mokyklos mokiniai atsinešė žvakutes ir jomis sužibo stilizuotas ,,televizijos bokštas", o neužmirštuolėmis pagerbė žuvusius 1991 m. sausio 13 d. Mokyklos fojė papuošė meninė kompozicija ,,Laisvės paukščiai", kurią sukūrė mokyklos istorijos ir dailės mokytojos.

Skaityti daugiau...
 
LAISVĖS GYNĖJŲ DIENOS PAMINĖJIMAS BIRŽŲ „SAULĖS“ GIMNAZIJOJE PDF Spausdinti El. paštas

      Biržų ,,Saulės" gimnazistai dalyvavo jau tradicine tapusioje akcijoje ,,Atmintis gyva, nes liudija". Pirmosios pamokos prasidėjo tylos minutėmis, languose plazdant žvakių liepsnelėms. Gimnazijos ketvirtokams pilietiškumo pamoką pravedė mokytoja Audronė Garšvaitė ir krašto apsaugos departamento instruktorius, Biržų rajono komendantas, atsargos majoras Vytautas Linkevičius, pertraukų metu mokiniai ir mokytojai klausėsi gimnazijos choro „Solis Ortus", vadovaujamo muzikos mokytojos Danguolės Kazakevičienės, atliekamų dainų. Sausio 13 dienos paminėjimas leido gimnazijos bendruomenei dar kartą susimąstyti apie Tėvynę, Laisvę, Pasiaukojimą, Pareigą...

Paskutinį kartą atnaujinta Sekmadienis, 24 Sausis 2016 18:11
Skaityti daugiau...
 
Praktinė - dalykinė konferencija „Ribentropo ir Molotovo paktas Lietuvos Nepriklausomybės praradimo ir atkūrimo kontekstuose“ PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Sonata Džiavečkaitė   
Pirmadienis, 01 Gruodis 2014 21:40

               2014 m. gruodžio 10 d. (trečiadienį) Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos Vilniaus skyrius kartu su Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Istorijos fakultetu ir Lietuvos Respublikos Seimu organizuoja praktinę-dalykinę konferenciją „Ribentropo ir Molotovo paktas Lietuvos Nepriklausomybės praradimo ir atkūrimo kontekstuose“. Organizuojamas metodinis renginys yra skirtas paminėti Ribentropo–Molotovo pakto pasirašymo 75-osioms metinėms.

Paskutinį kartą atnaujinta Trečiadienis, 03 Gruodis 2014 09:00
Skaityti daugiau...
 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sekantis > Pabaiga >>

Puslapis 8 iš 11