Home
ATGARSIAI BEI AKIMIRKOS IŠ NACIONALINIO KONKURSO LIETUVOS ISTORIJOS ŽINOVAS

 

DSC 3672 Mobile DSC 3804 Mobile

 

DSC 3875 Mobile DSC 3917 Mobile

DSC 3937 Mobile

Mokinių mintys po nacionalinio konkurso:

"Pirmą kartą dalyvauju istorijos konkurse. Man labai patinka istorija, todėl nusprendžiau dalyvauti. Nepavyko atsakyti į visus klausimus, bet tikiuosi, kad ateityje pasiseks geriau." Maksim (5 kl.)

"Jau antrus metus dalyvauju konkurse. Šis konkursas tikrai skatina domėjimąsi istorija. Klausimai tikrai priverčia susimąstyti. Kitais metais irgi planuoju dalyvauti, tikiuosi mano rezultatai bus dar geresni." Milena (9 kl.)

"Labai džiaugiuosi, kad dalyvauju konkurse. Man atrodo įspūdinga, kad jame gali dalyvauti kiekvienas Lietuvos gyventojas. Supratau, kad turiu daug ką sužinoti apie mūsų šalies istoriją." Aleksandras (7 kl.)

VšĮ Kelmės PRC Tytuvėnų skyrius Puoselėjame istorinę atmintį Mobile

DSC 0001 Mobile

DSC 0017 Mobile

DSC 0083 Mobile

DSC 0088 Mobile

,,Mes nežinojome, ką reiškia laisvė. Nemokėjome jos įvardyti. Tačiau be galo norėjome būti laisvi, gyventi nepriklausomoje Lietuvoje. Laisvai išsikelti trispalvę, giedoti Tautišką giesmę. Ši siekiamybė vienijo mūsų tautą. Su laisve atsiveria galimybių durys. Mes galime augti, tobulėti, keliauti... Kiek daug neapčiuopiamų dalykų duoda laisvė – būti savimi, gyventi ir veikti ką nori, drąsiai reikšti savo nuomonę ir mintis. Džiaugiuosi, kad kovo 10 d. turėjau galimybę dalyvauti įdomiame konkurse ,,Lietuvos istorijos žinovas“ ir vesti renginį, skirtą Kovo 11- ajai kartu su savo sesute.“ Lukas Jančiauskas (1a kl.)

,,Konkursas ,,Lietuvos istorijos žinovas“ man patiko, nes buvo kitoks nei kartais būna įprasti konkursai ir olimpiados. Iš tikrųjų teko pasukti galvą, nes kai kuriuos klausimus girdėjau pirmą kartą. Manau, jog kiekvienas save gerbiantis lietuvis turėtų pabandyti atsakyti į konkurso klausimus. Būtent šis konkursas įvertina ne tik istorines žinias, bet ir patikrina, kiek mums yra svarbi mūsų šalies didinga praeitis.“ Judita Šumskaitė (3b kl.)

,,Manau, jog šis konkursas buvo puiki galimybė pasitikrinti savo žinias apie Lietuvą, praplėsti akiratį ir sužinoti tai, ko dar nežinojai. Šiemet klausimai buvo lengvesni, bet ne mažiau įdomūs negu pernai. Džiaugiuosi, jog galėjau dalyvauti šitame konkurse.“ Ugnė Tartėnaitė (1a kl.)

,,Mokinių, mokytojų pastangos ir rūpestis, dalyvavimas šiame konkurse – geriausias pilietiškumo ir meilės Lietuvai įrodymas. Būkime vieningi ir kelkime sau kuo daugiau bendrų tikslų. Man patiko dalyvauti šiame konkurse, nors klausimai buvo sudėtingi. Linkiu ir kitiems mokiniams, mokytojams pasitikrinti istorijos žinias.“ Vilija Apanavičiūtė (4a kl.)

,,Konkursas man labai patiko. Nors ir nežinojau atsakymų į daugelį klausimų, tačiau buvo malonu išbandyti savo jėgos. Tikiuosi, jog kitais metais vėl dalyvausiu šiame konkurse, o iki to laiko žadu plėsti savo istorijos žinias.“ Ingrida Kvetkovskytė (8b kl.)

,,Šiuo gražiu ir prasmingu konkursu buvo originaliai paminėta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo jubiliejaus šventė. Man kai kurie klausimai buvo tikrai nesudėtingi ir greitai į juos atsakiau. Stengsiuosi dar daugiau dėmesio skirti pamokoms, nes šiemet laikysiu ir valstybinį istorijos egzaminą.“ Rokas Kazakevičius (4a kl.)

,,Konkurse ,,Lietuvos istorijos žinovas" dalyvauju jau antrus metus. Tiek pernai, tiek šiemet man labai patiko. Klausimų buvo įvairių ir jie tikrai manęs nenuvylė. Kai kur reikėjo labai gerai pasukti galvą ir prisiminti ne vien Lietuvos istorijos, bet ir graikų mitologijos ypatumus, pavyzdžiui, vienas iš klausimų buvo apie deivę, globojančią istorijos mokslą. Šis konkursas – puikus būdas įvertinti savo žinias, sužinoti daug naujų dalykų ir pajusti vienybės jausmą žinant tai, kad konkursą vienu metu sprendžiame ne tik savo mokykloje, bet ir visuose Lietuvos kampeliuose dar su kitais pasaulio lietuviais. ,,Lietuvos istorijos žinovas" man padėjo suprasti, kokia įdomi ir didinga yra Lietuvos praeitis“. Raimonda Pileckaitė (3a kl.)

DSC03294 Mobile

DSC03295 Mobile

P1040083 Mobile

„Manau, kad tokius konkursus rengti yra labai gera idėja, nes jie skatina tautiškumą, patriotizmą, be to, tai puikus būdas patikrinti savo istorijos žinias apie Lietuvą.“ Tauras Volskis IIu2

„Manau, jog tokia veikla yra naudinga mūsų amžiaus auditorijai ir ne vien dėl to, kad dalyvaujant pasisemiama naujų žinių, bet ir tam, kad jos keliauja iš kartos į kartą. Platus akiratis, iškalba ir turėjimas ką pasakyti apie Lietuvos istoriją visada mus tik ugdys, todėl kiekvieną kartą gavus progą sudalyvauti panašiuose konkursuose, būtinai dalyvausiu. Tai tiesiog puikus būdas patikrinti savo žinias.“ Lugnė Ladauskaitė 7b

„Dalyvauti patiko, tai yra visai įdomu, nes galima sužinoti kažką naujo ir manau, būtų visai gerai, jeigu būtų ir daugiau tokių užsiėmimų.“ Rūta Krinickaitė IIIa

„Manau, visada verta dalyvauti tokiuose konkursuose, taip gali pamatyti, kur gali tobulėti ir daugiau gauti žinių, todėl džiaugiuosi, kad turiu galimybę dalyvauti tokiame konkurse.“ Aušrinė Zeleckytė 7e

„Manau, reikėtų daugiau tokių konkursų, kad nepamirštume, geriau susipažintume su Lietuvos istorija.“ Matas Zdanevičius 8b

„Manau, kad tokio pobūdžio konkursus vertėtų rengti dažniau, nes šitokiu būdu skatinama domėtis Lietuvos istorija ir praeitimi.“ Umberto Masi IIu2

0310VlnInzLicejus 2 Mobile

 

 0310VlnInzLicejus 3 Mobile

0310VlnInzLicejus 5 Mobile

 

logo 2020 mazas failas

KONKURSAS

KONKURSO PARTNERIAI
LR Seimas
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija
LII
LIMA siuntimui
VU IF
Delfi RGB-new-page-001
LNB logo
Valdovu rumai
juodas logo GoHisto

Prisijungę

Mes turime 13 svečius online