Home Renginiai SVEIKINIMAS LIETUVAI
SVEIKINIMAS LIETUVAI

     Vasario 16-ajai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, paminėti Antano Baranausko pagrindinėje mokykloje vyko įvairūs renginiai. Mokiniai atsiliepė į Prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimą švęsti Vasario 16-ąją išradingai. Netradicinę pamoką apie skaudžią XX a. Lietuvos istoriją vedė viešnios iš Vilniaus - Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos centro vyriausioji specialistė Raimonda Steiblytė ir Genocido aukų muziejaus vyriausioji edukologė Gedvilė Butkutė. Jos mokiniams papasakojo apie vaikų gyvenimą tremtyje.

      Šventės išvakarėse mokykloje vyko 5 – 10 klasių konkursas. Mokiniai ne tik skaitė eiles, dainavo, šoko ,bet ir išsakė žymių žmonių bei savo mintis apie šią ypatingą datą, tautos dabartį ir istorinę praeitį. Savo pasirodymuose mokiniai derino eiles ir skaidrių medžiagą, gitaros ir smuiko muziką, puošnumo teikė trispalvės vėliavėlės bei raudonai, žaliai, geltonai „pražydusios saulutės". Renginys buvo lyg vienas didelis sveikinimas Tėvynei Lietuvai.
      Vasario 16–ąją mokyklos bendruomenė dalyvavo miesto šventėje. Baranauskiečiai vadovaujami dailės mokytojos Gailutės Stakienės pagamino trispalvius paukštelius, kuriais pasipuošė susirinkusieji prie paminklo Laisvei. Ketvirtokai (mokytoja Elena Bražiūnienė) nupynė 25 metrų juostą, kuria apjuosė Nepriklausomybės ąžuolą.

Antano Baranausko pagrindinės mokyklos
istorijos mokytoja Daiva Tručinskienė

IMG 0204 Mobile IMG 0256 Mobile IMG 0264 Mobile IMG 0271 Mobile  IMG 0275 Mobile  IMG 0285 Mobile