Home
NACIONALINIS KONKURSAS "LIETUVOS ISTORIJOS ŽINOVAS"
Parašė LIMA Tarybos pirmininkė Žaneta Vaškevičienė   

LIZ logo 2016 02 17 Mobile

Ar žinai savo Tėvynės istoriją?
Ar nori patirti pažinimo džiaugsmą?
Ar jauti, kad tai yra svarbu?

TAIP!? Tada ateik į konkursą „Lietuvos istorijos žinovas"

     Lietuvos istorijos mokytojų asociacija 2016 m. kovo 10 d. (ketvirtadienį) 10.00 val. kviečia į antrąjį Nacionalinį konkursą „Lietuvos istorijos žinovas".    

       Konkursu siekiama prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, Laisvės gynimo 25-ąsias minėjimo metines, ugdyti nuostatą, kad kiekvienas turi gerai žinoti ir suprasti savo tautos istoriją, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe. Taip pat siekiama skatinti visuomenės bendruomeniškumą, nes LR Seimas 2016 metus paskelbė Vietos bendruomenių ir Bibliotekų metais, puoselėti savo krašto tradicijų išugdytas dvasines vertybes, skatinti užsienyje gyvenančius lietuvius drauge prasmingai paminėti šią dieną.
        Pirmasis nacionalinis konkursas sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo. Konkurse dalyvavo daugiau nei 32 tūkstančius žmonių - ne tik Lietuvos Respublikos gyventojai, bet ir JAV, Jungtinės Karalystės, Indonezijos, Brazilijos, Airijos, Ispanijos, Turkijos, Švedijos, Norvegijos, Belgijos, Meksikos, Austrijos, Graikijos, Latvijos, Islandijos, Estijos, Rusijos, Kroatijos, Liuksemburgo, Japonijos, Vengrijos, Prancūzijos, Australijos, Bulgarijos, Suomijos, Kanados, Moldovos, Danijos, Gruzijos, Italijos, Maltos, Olandijos, Pietų Amerikos, Vokietijos, Baltarusijos, Lenkijos lietuviai. Apie 1000 tikrinosi savo žinias, atlikdami elektroninį testą.

        Kas naujo 2016 metų Nacionaliniame konkurse „Lietuvos istorijos žinovas"?
• Konkurso užduotį sudaro 60 klausimų: 55 klausimus parengia užduoties rengimo grupė, kitus 5 klausimus iš vietos istorijos - Lietuvos vietos organizaciniai komitetai.
• Mokykloms bus pateikta diferencijuota pagal amžiaus grupes užduotis.
• Naujienų portale „Delfi.lt" bus pateiktas interaktyvus pramoginis 30-ties klausimų su pasirenkamaisiais atsakymais Konkurso testas ir nustatytas laimėtojas.
• Vietos bendruomenės/mokyklos Konkurso nugalėtojai, surinkę daugiausia taškų, bus apdovanoti „Lietuvos istorijos žinovo" diplomais.
• Organizaciniams komitetams ir Konkurso vertinimo komisijoms rekomenduojama numatyti ir papildomus apdovanojimus.
• Lietuvos istorijos mokytojų asociacija kartu su partneriais apdovanos originaliausius Konkurso dalyvius.

 

        Konkurse gali dalyvauti 5-12 klasių mokiniai, Lietuvos Respublikos piliečiai ir gyventojai bei išeivija. Jis vyks mokyklose ir vietos organizacinių komitetų numatytose vietose: skatiname išnaudoti savivaldybių, muziejų, ir ypač bibliotekų patalpas (2016 metai – Bibliotekų metai). Vilniuje visuomenė bus kviečiama į Vilniaus Rotušę.
         Kiekvienas besidomintis Lietuvos istorija gali savo paruoštus klausimus siųsti užduoties rengėjų grupei iki 2016 m kovo 1 dienos el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai
         Geriausi ir įdomiausi užduoties rengėjų darbo grupės atrinkti klausimai pateks į nacionalinę užduotį.
     Mokyklos ir visuomenės vietos organizaciniai komitetai, norintys dalyvauti Konkurse, kviečiami registruotis LIMA tinklalapyje www.istorijosmokytojai.lt iki kovo 8 dienos.
      Pavieniai asmenys, norintys dalyvauti Konkurse, kreipiasi į vietos visuomenės organizacinius komitetus, kurie bus skelbiami LIMA tinklalapyje (nuo 2016 m. kovo 7 dienos). Užsiregistravusioms mokykloms ir visuomenės vietos organizaciniams komitetams iki kovo 9 d. bus išsiunčiama detali Konkurso vykdymo instrukcija.
      Konkurso organizatoriai mokyklose ir visuomenei skatinami, pasibaigus konkursui ir surinkus atliktas užduotis, organizuoti užduoties aptarimus pagal užduoties rengėjų parengtas vertinimo instrukcijas. Ypač svarbu, kad kiekvienas konkurso dalyvis ne tik pasitikrintų Lietuvos istorijos žinias, bet ir praplėstų savo akiratį bei suvoktų savo istorijos žinojimo prasmę.

        Visa informacija, susijusi su Konkursu, bus skelbiama tinklalapyje www.istorijosmokytojai.lt.


     Konkurso partneriai: Lietuvos Respublikos Seimo Kanceliarija, Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Lietuvos istorijos institutas, Lietuvos Edukologijos Universiteto Istorijos fakultetas, Vilniaus Universiteto Istorijos fakultetas, Lietuvos politologų asociacija, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos moksleivių parlamentas, naujienų portalas „Delfi.lt", VšĮ Vilniaus Rotušė, Nacionalinis muziejus LDK Valdovų rūmai, Vilniaus Universiteto studentų atstovybė, Lietuvos Edukologijos Universiteto studentų atstovybė, edukacinė programa „GoHisto".


        Iškilus klausimams dėl Konkurso, galima kreiptis į Konkurso organizacinį komitetą elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

 

NACIONALINIO KONKURSO „LIETUVOS ISTORIJOS ŽINOVAS" NUOSTATAI (spausti čia).

 

logo 2020 mazas failas

KONKURSAS

KONKURSO PARTNERIAI
LR Seimas
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija
LII
LIMA siuntimui
VU IF
Delfi RGB-new-page-001
LNB logo
Valdovu rumai
juodas logo GoHisto

Prisijungę

Mes turime 9 svečius online