Home Olimpiados Tarptautinė istorijos olimpiada
Tarptautinė istorijos olimpiada
Parašė Jūratė Jarmalauskienė   

Vasaros pabaigoje, rugpjūčio 28-30 d.Piarnu mieste, Estijoje, vyko III tarptautinė istorijos olimpiada. Olimpiadoje dalyvavo  komandos iš Suomijos, Estijos. Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos,  Danijos ir Olandijos. Olimpiadą organizavo Estijos švietimo ministerija, Estijos istorijos mokytojų asociacija ir Euroclio. Olimpiadoje pirmą kartą dalyvavo ir mūsų Lietuvos komanda, kurioje buvo Kauno technologijos universiteto gimnazijos moksleiviai Auridas Litvinas ir Jonas Pipiras bei Šiaulių Didždvario gimnazijos moksleivis Dovydas Jokšas. Komandą lydėjo Kauno technologijos universiteto gimnazijos istorijos mokytoja Jūratė Jarmalauskienė. Moksleiviai turėjo per tris valandas parašyti tris istorinius rašinius iš Pirmojo pasaulinio karo temos pagal duotas potemes.  Darbai turėjo būti rašomi anglų kalba. Taip pat reikėjo pristatyti savo valstybės kultūrinius laimėjimus. Grupių vadovams, kurie atlydėjo komandas, vyko seminaras, kuriame buvo aptariamos kiekvienos šalies darbo su gabiais vaikais problemos. Olimpiados užduotis sudarė ir moksleivių darbus vertino Euroclio atstovai Iš Didžiosios Britanijos  Chris Rowe ir Danijos Benny Christensen.

Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad KTU moksleivis Auridas Litvinas laimėjo pirmą vietą, aukso medalį, o kitas KTU moksleivis  Jonas Pipiras laimėjo bronzos medalį. Moksleivis iš Šiaulių Dovydas Jokšas buvo apdovanotas pagiriamuoju raštu.

Nugalėtojams buvo įteikti medaliai: aukso medalį laimėjo Lietuva, sidabro - Olandija ir Ukraina,  bronzos - Baltarusija, Lietuva ir Olandija.

Sveikiname nugalėtojus!

 

 

               DSCN1269 DSCN1331 

             DSCN1338 DSCN1353